OdporúčameZaložiť web alebo e-shop


My New Year Hockey

This is one of my winter pleasures the hockey with friends.

25th September 2010:  UCI 1.2 Prague-Carlsbad-Prague :: 268 km, CZE
Matej finished at 61. place. A half of the bunch has finished the rainy race.
 

 

11th September 2010:  Uphill Time Trial in Spišská Nová Ves or How Is It Done in Slovakia

 
       


12th September 2010: Every Win Counts
       
Due to injury Matej is allowed to take part just at 'small races' till the end of this season.
On weekend 11./12.September he tried out the racing again after 'Tatry Tour' in uphill time trial and criterium in Spisska Nova Ves. Matej has won both. That's a pleasure he has proved he's still in a good shape despite he has ridden only a couple of races this year.

 
31st July 2010:  Racing again on the home soil ! 
      Matej took part in the traditional road cycling marathon known as Tatry Tour. After 220 km Matej has finished
at the fifth place. In the race field there were many pro riders from Slovakia and Czech Republic. He has represented the team Tatranske Orly. In the past Matej has won that race with short history 2 times.
      It was the first race after 4 months of recovering.   
      After the physical inspection in these days Matej isn´t still fit for any racing. He´ll leave out the national championships as well as the another events in 3 weeks.  
1st June 2010:  Racing possible in 2/3 weeks
      Matej is ligthly training now. If everything goes well he´ll compete in 2/3 weeks. In this regard he could take part in race in Serbia as a preparation for the national champs.   
 
1st April 2010:  The painful crash of Matej at Vuelta del Uruguay                                                                          
       Matej won´t have the good memories of town Mercedes. In stage 7/a he was included in the 4-rider crash caused by dog crossing the track close to the finish line. That´s why he has abandoned the race. Matej has been suffering from several wounds on his face.                                                                                                         
       That´s a pity he can´t add another success in Uruguay anymore. We wish him the early recovery. 
SMS 29/3/2010:  Hi everybody, I won stage 4 today!                                                                                    
       There were many curves in the town. In the last kilometre there was light climbing, straight ahead the high street. It was quite long & hard ´volata´ because of many flags above the route and crowds of people by the route. We didn´t know where the finish was so nobody wanted to be surprised and began to dig early. Little by little I was getting ahead of my competitors and finally I left them around 2 metres behind. As the winner of the stage I won the one metre high cup. Also thanks to my collegues!
The terrain here is wavy,  the windy weather is shifty so I have to be alert all the time.                                    
Vuelta Ciclista al Uruguay is the last race for native competitors because there is already autumn now. In Uruguay cycling is the most popular sport after football.
   

 
On 19th January Matej was interviewed in the programme 14 minút pod arkádami of TV Liptov. 
 

    

Prvé kilometre  

   V období 20. januára - 9. marca 2010 sa Matej pripravoval na sezónu opäť  v Spojených štátoch, 
konkrétne v meste Boulder, v štáte Colorado. O jeho pobyte sme Vás priebežne informovali.
 
   5. marec:        Ahojte, mal by som prísť domov v utorok. Tie preteky v Lýbii nepôjdeme, Chorvátsko je otázne. Volal som p. Kvetanovi. Bude akési sústredenie niekde tam pri Banskej Štiavnici, od štvrtku do nedele, ale tam pravdepodobne nepôjdem. To Maroko je tiež neisté.
Isté je zatiaľ  iba Brno-Bíteš-Brno (3.apríl 2010). Bicykel tiež ešte nemám.
Tento týždeň začalo byť konečne dobre - od 10-15 stupňov. Začal som chodiť do kopcov -
- dnes som bol taký okruh, že som bol 2 hodiny nad 2500m, max. 2850.“  
   
    22. február:  Ahojte, predvčerom nasnežilo - už na tréningu ma zastihol sneh, ráno bole ešte pekne. Včera som bol v Colorado Springs u známych, zahral som si hokej na rybníku, čo majú za domom. Večer som u ďalších Slovákov pozeral hokej.
    
    15. február:  Ahojte, včera som bol v Eldore.  Bol som si vyjsť na vrch zjazdovky a ešte aj trochu ďalej, asi do 3300 m.n.m. Z troch zo štyroch strán kopca sú zjazdovky, asi ako zo Soliska keby boli na všetky strany.
 
 
 
   11. február:  Dnes som bol po 3 dňoch znovu na bicykli, lebo dva dni snežilo a včera sa to len topilo a stekalo. Dnes už boli cesty suché. Ale je dobré, že svieti slnko a nefúka moc vietor.
Stiahol som film Jánošík, tak si ho zajtra pozriem.

      
 Sedím si na svojom a je mi dobre.
   31. január:  Ahojte, dnes bolo asi najteplejšie zatiaľ, boli sme skupina 6 a aj kopec cyklistov sme stretávali okrem nás. Zajtra ideme zase na dobrý tréning, má byť stále pekne.
   26. január:  Ahojte. Je tu dobre, nie je moc teplo, ale zatiaľ bolo stále slnečno, tak sa dobre jazdí. Na slnku, keď zastanem, vyskočí teplota na 12 stupňov. Na bicykli je to len okolo 5 zatiaľ.
Keď zastanem tak sa môžem vyhrievať na slnku, u nás je to naopak - keď zastaneme, tak začne byť zima. Bol som prvé tri dni, aj dnes 120 km.
 

Matej do Dukly Trenčín 

     V roku 2010 bude Matej opäť po siedmich rokoch obliekať dres Dukly Trenčín. Je to dlhodobo jediný slovenský cyklistický  kontinentálny UCI tím, čo znamená, že bude pravidelne súťažiť na pretekoch UCI kategórie 1.2 resp. 2.2. zaradené do kalendára Europa Tour.                                    


 

Matej na Okolo Slovenska celkove 44. 

  

Foto : p. Milan Bagačka

 Matej /vľavo prvý zľava/ reprezentoval družstvo SR.     

 


                 35. Gemenci Nagydí  Maďarsko

Matej druhý v konečnom poradí.

   V nedeľňajšej 2. etape prišiel do cieľa piaty, udržal si však druhú pozíciu v celkovom hodnotení. V šprintérskej súťaži napokon skončil druhý, takisto ako aj v súťaži vrchárov. Družstvo Stredného Slovenska,  za ktorý Matej pretekal,  vyhralo súťaž družstiev.

  1.etapa - 126 km v meste Szekszárd vyniesla Matejovi v konkurencii  74 pretekárov  z 10 krajín za víťazstvo na rýchlostnej prémii taktiež  2. miesto v celkovom poradí pre zelený dres pre vedúceho pretekára v šprintérskej súťaži. Vo vrchárskej súťaži je druhý.


                 Veľká Cena Bradla                                                                                                                                     
Koniec júla sa niesol na Bradle v pretekárskom duchu. Končila tu totiž Veľká Cena Bradla, cyklistické preteky kategórie UCI 2.2.  
    Náš Matej Jurčo /prvý zľava/ niesol na pleciach reprezentačný dres Slovenska. V prvej etape s cieľom v Myjave preťal pásku ako šiesty a do cieľa druhej etapy pri známej mohyle prišiel tretí. Celkove obsadil bronzové, 3. miesto. Gratulujeme!
  Foto : p. Milan Bagačka